• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
 Tamir - Bakım
Yedek Parça Servisi
0 553 243 30 30

info@hakanturbo.com
    • Aydın ilinde hizmet vermekteyiz.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret27375
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365
Hava Durumu
Saat
Site Haritası

ANASAYFA

AYDIN İLİNDE HİZMET VERMEKTEYİZ.



Turbo, egzoz gazındaki atık enerjiyi kullanarak motora ekstra hava destekli güç sağlayan bir parçadır. Egzoz gazını ve birlikte gelen enerjiyi gerçekleştirdiği kinetik dönüşümle motora ek güç sağlama adına kullanır.

Turbo destekli bir motor aynı büyüklükteki turbo olmayan bir motordan daha fazla güç üretebilir.

Standart uygulamalarda Turbo sayesinde motorun gücünü ikiye katlamak mümkündür. Böylelikle aracın ihtiyaçlara daha iyi cevap vermesi ile daha güvenli sürüş sağlanır. Yani araç her an gaz tepkilerine çok hızlı tepki vermek için hazırdır. Bu hem performans açısından avantaj sayılır hem de yol şartlarında karşılaşılan tehlikeli sollama durumlarında aracın çabuk devirlenip tehlikeden sıyrılmasına olanak tanır.

Ayrıca Turbo'lar yüksek rakımlarda performans düşüşünü engelleyerek özellikle kamyon ve off-road araçlarına ( 4x4 Arazi Araçları ) belirgin bir avantaj sağlar.

Turbo'nun faydaları toplanmak istenirse :

  Motorun gücünü ve torkunu arttırır.

  Dizel motorların yakıt tüketimini azaltır, zararlı egzoz gazı atıklarını azaltır.

  Daha küçük ve hafif motorların kullanılmasına olanak verir.

 Turbodan çıkışta sıcaklığı 200 dereceye kadar yükselen hava, intercooler’a  girer ve ortam sıcaklığının yaklaşık 40 derece üzerine kadar soğutularak motora sevk edilir.

Ortalama bir Turbo, 1 dakika içerisinde bir minibüsün iç hacmi kadar havayı dönüşüme uğratır ve bir turbo birkaç saniyede 20.000 rpm 'den 35.000 rpm'ye çıkabilir.

Motor devri ise maksimum 9 000 rpm dir motor stop edildiği anda motorun yağlama sistemi durur fakat turbo yüksek devirli olduğu için hemen duramaz. Turbo bu anda motordan yağ gelmediği için durana kadar yağsız çalışacaktır bu turbonun yataklarına zarar verir ve kısa bir zamanda turbonun arızalanmasına sebep olur. Motoru durdurmadan önce 5-10 saniye bekleyin.